HRC:n kausi miesten SM-sarjassa jatkui vahvassa myötätuulessa lauantaina, kun hallitseva mestari Jyväskylä Rugby Club kaatui ylivoimaisen esityksen jälkeen 69-18.

Samaan aikaan Virossa pelattu maaottelu oli nakertanut etenkin JRC:tä, joka saapui Myllypuroon tyystin ilman vaihtopelaajia. Liki mahdottoman tehtävän edessä olleet vieraat tekivät ottelun ensimmäiset pisteet varhaisella rangaistuspotkulla, mutta pelin suunta kävi selväksi pian sen jälkeen. Taukoon mennessä 31-13-johtoon karannut Big Guns urakoi ottelussa kaikkiaan 11 tryta.

JRC pystyi kontaktipelissä tasavahvaan vääntöön HRC:n kanssa ja aiheutti suuria vaikeuksia scrumeissa, mutta vastahyökkäykset ja nopeat syöttöketjut olivat kerta kerran jälkeen myrkkyä jyväskyläläisten puolustukselle. Pallo pysyikin sinipaitojen hyppysissä huomattavasti paremmin kuin kauden avauksessa.

– Otimme ison askeleen eteenpäin Kalev-ottelusta, ja kykenimme nyt pelaamaan paljon paremmin omaa peliämme. 11 tryn tekemiseen tarvittiin paljon onnistumisia, ja ottelu olikin kaikista poissaoloista huolimatta erinomainen koko joukkueen esitys. Koko penkin leveys oli käytössä ja vaihtopelaajillakin oli vaikutusta peliin, kentällä debyyttinsä tehnyt pelaaja-valmentaja Jake Pratley lausuu.

Ahnein lauantaina oli hattutempun ja yhden lisäpistepotkun saalistanut laituri Joonas Bask. HRC:n pelaaja-valmentajat David O’Connor (3 tryta) ja Jake Pratley (2) näyttivät viimeistelyn mallia keskisektorilta.

– Luottamus omaan pelisuunnitelmaan kasvaa koko ajan. Asenne harjoituskentällä on ollut loistava ja pystymme kehittymään joukkueena vielä paljon, mikä on jännittävää tulevaisuutta ajatellen, Pratley kertoo.

Molemmat ottelunsa voittanut Big Guns on nyt SM-sarjan ainoa tappioton joukkue. Seuraavaksi edessä on Midnight Rugbyn ja juhannuksen takaa häämöttävä kauden ensimmäinen derbypäivä, jota isännöi Warriors 30. kesäkuuta. HRC:n naiset avaavat SM-sarjakautensa samana päivänä niinikään Warriorsia vastaan.

HRC-JRC 69-18 (31-13)

Tryt: Joonas Bask (3), David O’Connor (3), Jake Pratley (2), Ville Siiskonen, Anton Nevalainen ja Wertti Bask
Lisäpistepotkut: Bam Hennessy (6) ja Joonas Bask

1 Ville Vikman
2 Emmanuel Courbin
3 Mikko Aalto (C)
4 Jesperi Virtanen
5 Ville Siiskonen
6 Antti Järvenpää
7 Iikka Ahlfors
8 David O’Connor
9 Mikko Moilanen
10 Richard Hennessy
11 Joonas Bask
12 Jake Pratley
13 Riku Lempiö
14 Andrej Solovian
15 Anton Nevalainen

Vaihdossa:
Joseph S., Iivari Komsi, Ilja Prohorov, Jarno Warsa-Ritaranta, Wertti Bask, Dmitry Kravtsov, Saxby Young ja Mark Kipkoech

Teksti: Mika Huopainen
Kuva: Aki Pentikäinen