HRC otti lauantaina kauden neljännen voittonsa miesten SM-sarjassa. Hellepäivän pisteiloittelussa Myllypurossa kaatui Kuopio Rugby Club 56-30 (28-13).

Suorastaan trooppisen kostea ja kuuma sää tuntui vaikuttaneen molempien joukkueiden intesiteettiin, ja ottelussa mentiin puolin ja toisin hyökkäyspää edellä puolustuksen kustannuksella.

Viikko sitten Porvoossa löytynyt hyvä hyökkäysvire puri heti ensi minuuteilla, kun Dario Forneris karkasi maalintekoon ja David O’Connor sai hieman myöhemmin viimeistellä lähietäisyydeltä maulin päätteeksi. Forneriksen päivän toinen ja Joonas Baskin ensimmäinen try varmistivat bonuspisteen jo ennen taukoa. Kuopio puolestaan hyödynsi maksimaalisesti O’Connorin korkeasta taklauksesta jakson lopulla saaman keltaisen kortin ja teki miesylivoimalla tryt tauon molemmin puolin.

Ensimmäistä puoliskoa aavistuksen sekavammalla toisella jaksolla Big Guns viimeisteli vielä neljästi samalla kun puolustuspää vuoti kaikkiaan kolmen tryn edestä. Kipeästi sarjapisteitä tarvinneet kuopiolaiset eivät päässeet missään vaiheessa kahta maalia lähemmäksi mutta saivat vaivoistaan palkinnoksi bonuspisteen.

HRC:n ykkösmies lauantaina oli kaksi tryta viimeistellyt ja kaikki kahdeksan lisäpistepotkuaan haarukkaan sihdannut laituri Joonas Bask. Fullback Dario Forneris puolestaan löysi reikiä vieraiden puolustuksesta hattutempun edestä. Kuopiolaisten syömähammas oli kaksi tryta ja kaikkiaan 20 pistettä kahminut kapteeni Jussi Viljanen.

Kausi jatkuu ensi lauantaina Tallinnassa, jossa vastaan asettuu kotipeleissään erityisen vahva Kalev. Luvassa on rankka fyysinen vääntö, johon on ainakin taklauspeli saatava viritettyä huippuunsa. Lauantaina nähdyn pystypainin ja valssin sekoituksella ei vieraspisteitä ole otettavissa.

HRC – Kuopio 56-30 (28-13)

Tryt: Dario Forneris (3), Joonas Bask (2), Joonas Santala, Paavo Honkanen ja David O’Connor
Lisäpistepotkut: Joonas Bask (8)
Keltainen kortti: David O’Connor (korkea taklaus)

1 Mikko Aalto
2 Paulo Pannuzzo
3 Samuel Kuutti
4 Ilja Prohorov
5 Ville Siiskonen
6 David O’Connor
7 Antti Järvenpää
8 Wertti Bask
9 Luke J Parsons
10 Jake Pratley
11 Joonas Bask
12 Paavo Honkanen
13 Riku Lempiö
14 Anton Nevalainen
15 Dario Forneris

Vaihdossa:
Iivari Komsi, Emmanuel Courbin, Jesperi Virtanen, Joonas Santala, Jarno Warsa-Ritaranta, Dyllan Hey, Panu Leinonen ja Ali Al-Itawa

Teksti: Mika Huopainen