Blue Tigers ärjyy Kuopiossa

HRC:n miesten kakkosjoukkue Blue Tigers kohtaa lauantaina kakkosdivisioonan finaalissa joensuulaisen Karjalan Rugbyn.

HRC nappasi loppuottelupaikan lopulta suvereenisti lyömällä kotona ja vieraissa sekä Seinäjoen että lappeenrantalaisen Saimaa Sharksin, joka kohdattiin divisioonan itälohkosta. Neljä voittoa neljästä ottelusta ei jätä sijaa jossittelulle. Sinitiikerien runkosarja typistyi vain neljän ottelun mittaiseksi juuri kauden alla, kun ahvenanmaalainen Åland Stags luopui sarjasta ja jätti länsilohkoon vain HRC:n ja Seinäjoki Rugbyn.

Sinitiikerien finaalivastustaja vahvistui vasta tällä viikolla, kun divisioonan itälohkon voittanut Jyväskylän kakkosmiehistö päätti jättää käyttämättä loppuottelupaikkansa, ja jyväskyläläisten tilalle nousi lohkokakkonen Joensuusta. HRC ja Karjalan Rugby eivät kohdanneet runkosarjassa, mutta joensuulaisryhmä on tuttu aiemmilta kausilta. Odotettavissa on tasainen vääntö etupelaajiensa voimaan nojaavan joukkueen kanssa. Joensuulaiset ovat tehneet läheistä pelaajayhteistyötä finaalitapahtumaa isännöivän Kuopion kanssa, joten kotiseurakin saa lauantaina kentälle omia miehiään.

Kahden joukkueen saaminen jalkeille samana päivänä on haaste HRC:llekin, joten penkillä nähdään muutamia samoja nimiä kuin finaalipäivän päättävässä miesten finaalissa.

Kakkosdivisioonan voittajalle tarjoutuu mahdollisuus nousta sarjaporrasta ylemmäs ykköseen, jossa on yhden joukkueen vajaus Warriorsin luovuttua kesällä sarjapaikastaan. Mikäli Blue Tigers kykenee voittoon lauantaina, mahdollisesta noususta päätetään talven aikana.

HRC Blue Tigers miesten kakkosdivisioonassa 2018:

21.8.2018 Saimaa Sharks – HRC 12-38
11.8.2018 HRC – Saimaa Sharks 38- 7
26.8.2018 HRC – Seinäjoki Rugby 41-14
15.9.2018 Seinäjoki Rugby – HRC 10-19
29.9.2018 HRC – Karjalan Rugby

Teksti: Mika Huopainen