Helsinki Rugby Clubin mestaruusjahti naisten SM-sarjassa pääsee vihdoin käyntiin lauantaina Myllypurossa, jossa HRC:n kaudenavauksessa vastaan asettuu naapuriseura Warriorsin ja hämeenlinnalaisen Linna Rugbyn hybridijoukkue.

Ennakkoasetelma kauteen on selkeä: viime vuonna HRC:n finaalissa kaatanut Tampere on selvä ykkössuosikki ja HRC johtaa haastajien joukkoa. Viiden joukkueen SM-sarjan muut ryhmät ovat Jyväskylä, Turku Swans sekä ennakolta viisikon heikoin Warriors/Linna.

HRC peittosi Tampereen finaaleissa 2015 ja 2016, mutta viime syksyn loppuottelussa osat vaihtuivat. TRC:n voittokulku jatkui myös talven seiskasarjassa, jossa joukkue katkaisi HRC:n valtakauden ja kaappasi mestaruuden häviämättä otteluakaan. Tällä 15-kaudella ovat tamperelaiset ehtineet pelata jo kaksi SM-sarjaottelua, joissa ovat jääneet jalkoihin Warriors/Linna ja Turun joutsenparvi täysin ylivoimaisten esitysten jälkeen.

Pokaali takaisin Pirkanmaalta

Viime kaudella HRC:n iskuvoimaa nakersi läpi kauden pitkälti loukkaantumissumasta johtunut pelaajapula. Vaikeudet kyettiin selättämään aina kauden huipennukseen asti, mutta finaalissa bensa oli loppu ja fyysinen Tampere liian vahva kaadettavaksi. Nyt pelaajatilanne näyttää viimevuotista paremmalta, ja tarkoitus onkin saada suorituskäyrä osoittamaan tällä kertaa kohti kattoa kauden päätöksen häämöttäessä.

– Olemme käyneet joukkueen kanssa läpi missä haluamme kehittyä ja mitä meidän tulee tehdä jotta pystymme palamaan mestareiksi tällä kaudella, HRC-kapteeniston Lilli Brännare kertoo.

– Keskittymme tiivisti tiettyihin osa-alueisiin ja asetamme jokaiseen peliin tavoitteet, jotka haluamme saavuttaa. Tulemme olemaan kova joukkue, kun kausi on lopuillaan ja alkaa mestaruuden metsästys jatkopeleissä, Brännare lupaa.
Matkalla kohti kahden ja puolen kuukauden päässä odottavia jatkopelejä on HRC:ltä odotettavissa jälleen maajoukkuetason nopeaa pallonkäsittelyä ja liukkaita irtiottoja laidoilta. Voittoja irtoaa varmasti sen verran, että paikka runkosarjan kahden parhaan joukossa on realistinen ensitavoite.
Sarjajärjestelmässä nähdään muutos viimevuotiseen, sillä viiden joukkueen kaksinkertaisen runkosarjan voittaja etenee suoraan finaaliin ja kaksi seuraavaa välierään. Runkosarjan ykkönen ja semifinaalin voittaja kohtaavat loppuottelussa Kuopiossa 30. kesäkuuta.
KORJAUS 29.6.2018 kello 22.35: Runkosarjan kolme parasta jatkaa pelejään, eikä neljä kuten tekstissä aiemmin erheellisesti luki.

Sarjaohjelma:

30.6. Warriors/Linna – HRC
14.7. HRC – Jyväskylä
21.7. Turku Swans – HRC
4.8. HRC – Tampere
18.8. Tampere – HRC
26.8. HRC – Warriors/Linna
1.9. Jyväskylä – HRC
15.9. HRC – Turku Swans
23.9. Välierä
30.9. Finaali

Teksti: Mika Huopainen