HRC otti lauantain paikallistaistossa tuikitärkeän 25-20-voiton Warriorsista. Voitto pitää sinipaidat mukana kamppailussa miesten SM-sarjan välierien kotiedusta.

Ottelu käynnistyi harmaan taivaan alla pahaenteisesti kuin edellisen kohtaamisen toisintona, kun rikkeiden suma liimasi HRC:n puolustustaisteluun oman maalilinjan tuntumaan. Sininen puolustus murtui vasta toistuneista rikkeistä tuomitun keltaisen kortin avittamana, ja Warriors siirtyi 5-0-johtoon liki vartin kestäneen painostusjaksonsa päätteksi. Tryn jälkeen myös HRC sai palloa haltuun omiaa hyökkäyspeliä käyntiin. Kun vajaa puoli tuntia oli pelattu, päätti Joonas Bask omalta kenttäpuoliskolta käynnistyneen hyökkäyksen tryhyn ja rimaan kilpistyneeseen lisäpistepotkuun. Rikkeitä kuitenkin satoi HRC:lle tasaiseen tahtiin, ja viisi minuuttia ennen taukoa Warriors pääsi jälleen ylivoimalle keltaisen kortin myötä. Vieraat hyödynsivät tilaisuutensa ja viimeistelivät taukotilanteeksi 10-5-johdon.

Toinen 40-minuuttinen alkoi HRC:n merkeissä, ja paine siirtyi Warriorsin puolustuspäähän. HRC pääsi kokeilemaan ylivoimalla pelaamista heti jakson alkuun Warriors-pelaajan lähdettyä istunnolle korkeasta taklauksesta. Tilaisuudesta otettiin kaikki irti: Dario Forneris tasoitti ensin lukemat 10-10:een ja Wertti Bask ylitti trylinjan muutama minuutti myöhemmin. Joonas Baskin onnistuneen lisäpistepotkun myötä HRC siirtyi 17-10 johtoon.

Tehokkaan rypistyksen jälkeen peli lahosi jälleen rikkeiden suoksi, ja HRC:lle näytettiin keltaista kolmannen kerran. Warriors mönki yksinkertaisella etupelillä trylinjan tuntumaan ja runnoi lähietäisyydeltä lukemat 17-15:een. HRC vastasi Joonas Baskin onnistuneella rangaistuspotkulla, joka lisäsi etumatkan viiteen pisteeseen, kun pelikellossa oli jäljellä vajaat kymmenen minuuttia. Ottelun ratkaissut suoritus nähtiin muutama minuutti myöhemmin. Dario Forneriksen omalta puoliskolta lähtenyt huikea soolo kantoi pallon Warriorsin maaliviivan tuntumaan, ja vaikka karkulainen saatiin kiinni, petasi oikea-aikainen syöttö Paavo Honkaselle tryn ja HRC:n 25-15-johtoon. Warriors ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan ja runnoi viivan yli 25-20-lukemiin varsinaisen 40-minuuttisen loppuhetkillä. HRC joutui käymään vielä jännittävän puolustuskamppailun 50-minuuttiseksi venähtäneen jakson päätteeksi, mutta lähemmäs voittoa ei vieraita enää päästetty.

Yli 30 HRC:lle vihellettyä rikettä ja kolme keltaista korttia huomioiden voitto oli Big Gunsilta huikea venyminen ja kauden kovin suoritus. Pelin rikkonaisuuden vuoksi parasta HRC:tä hyökkäyssuuntaan ei nähty, mutta joukkue näytti vaaralliselta joka kerta, kun pallon kanssa päästiin rakentamaan syöttöketjuja. Yksiulotteisesti etupelaajiensa pallonkantovoimaan ja erikoistilanneosaamiseen nojannut Warriors puolestaan hyötyi suuresti ottelun katkonaisuudesta.

– Tiesimme pelin olevan iso haaste, mutta uskoin, että jos pystymme rajoittamaan rikkeidemme määrää, pelaajiemme laatu riittää kantamaan voittoon. Valitettavasti rangaistuksia tuli paljon, mutta tällä kertaa pakotimme sinnikyydellämme Warriorsin tekemään paljon enemmän töitä pisteidensä eteen kuin aiemmassa ottelussamme. Etupelaajat ansaitsevat erityismaininnan lähietäisyyden puolutustyöstään ruckien kulmilla, ottelun kentällä uurastanut pelaaja-valmentaja Jake Pratley kiitteli.

Lauantain voitto nosti HRC:n sarjakakkoseksi kolmen pisteen päähän Warriorsista. Sarjan kärkikolmikko on tasainen ja mahdollista kotietua saadaan todennäköisesti jännittää loppuun asti. Big Gunsin runkosarja päättyy ensi lauantaina vieraskentällä Kuopiossa.

HRC-Warriors 25-20 (5-10)

Tryt: Joonas Bask, Dario Forneris, Wertti Bask ja Paavo Honkanen
Lisäpistepotku: Joonas Bask
Rangaistuspotku: Joonas Bask
Keltaiset kortit: David O’Connor, Antti Järvenpää ja Riku Lempiö

1 Mikko Aalto
2 Paulo Pannuzzo
3 Chris Denholm
4 Wertti Bask
5 Ville Siiskonen
6 Antti Järvenpää
7 Iikka Ahlfors
8 David O’Connor
9 Luke Parsons
10 Jake Pratley
11 Joonas Bask
12 Paavo Honkanen
13 Riku Lempiö
14 Mika Takala
15 Dario Forneris

Vaihdossa: Kevin McCarthy, Emmanuel Courbin, Samuel Kuutti, Jesperi Virtanen, Ilja Prohorov, Saxby Young, Anton Nevalainen ja Andrej Solovian

Teksti: Mika Huopainen
Alkuperäinen kuva: Mika Sirviö