HRC otti lauantaina huipputärkeän voiton naisten SM-sarjan hallitsevasta mestarista Tampere Rugby Clubista, joka kaatui tasaisen väännön jälkeen 24-20 Myllypurossa.

Ottelu pelattiin Tampereen pyynnöstä poikkeuksellisesti 12 pelaajan joukkueilla. Vieraat ovat kärsineet pelaajapulasta läpi kauden ensimmäisen puoliskon, mutta lauantaina HRC:nkin rosteri oli kapeimmillaan tällä kaudella.

Ottelun ensimmäisellä 40-minuuttisella HRC onnistui kolmasti Lilli Brännaren, Ruusu Halttusen ja pistepörssin voittoa jahtaavan Oona Tolppasen murtauduttua maalintekoon. Vieraat puolestaan onnistuivat kahdesti, ja tauolle mentiin HRC:n 17-10-johdossa. Toisella jaksolla Tampere onnistui ensin nousten kahden pisteen päähän, mutta kapteeni Brännaren komea soolotry ja Tuuli Willgrenin onnistunut lisäpistepotku rakensivat etumatkan, joka kesti vieraiden loppurynnistyksen.

– Pelaamme paremmin täydellä 15:n porukalla, mutta saimme silti rakennettua hyvän pelin ja tehtyä ne asiat jotka vaadittiin voittoon. Löysimme aukot vastustajan puolustuksesta ja iskimme niistä pisteet linjan läpi juoksuilla. Puolustus toimi lauantaina, mutta kovaa työtä vaaditaan vielä, jotta se saadaan täydelliseksi, ottelun parhaaksi HRC-pelaajaksi valittu scrumhalf Brännare kommentoi.

Niukka voitto vankisti HRC:n asemaa sarjakärjessä, ja lähin uhkaaja Jyväskylä on nyt kuuden pisteen päässä. Sarjakolmoseksi pudonneen ennakkosuosikki Tampereen tilanne mutkistui kahdesta bonuspisteestä huolimatta, eikä kotietu pudotuspeleihin ole kirkossa kuulutettu. Runkosarjaa on vielä puolet jäljellä, mutta HRC:n kannalta tilanne näyttää erinomaiselta ykkössijaa ja suoraa finaalipaikkaa ajatellen. Jatkopelien suhteen sarja on kolmen kauppa: HRC, Tampere ja Jyväskylä ratkovat mestaruuden ja Turku Swansille sekä Warriorsille on tarjolla loppukaudesta lähinnä kiusaajan rooli.

HRC:n kausi jatkuu kahden viikon päästä Tampereella, jossa emännät pääsevät yrittämään revanssia takuuvarmasti kuumassa ottelussa.

Naisten SM-sarjan taulukko: https://www.helsinkirugby.fi/naiset/otteluohjelma/

HRC – Tampere Rugby Club 24-20 (17-10)

Tryt: Lilli Brännare (2), Ruusu Halttunen ja Oona Tolppanen
Lisäpistepotkut: Oona Tolppanen ja Tuuli Willgren
Keltainen kortti: Oona Tolppanen

1. Riika Rasimus
2. Teija Alasalmi
3. Tuuli Hermunen
4. Lotta Immonen
5. Ronja-Lotta Piipponen
8. Tuuli Willgren
9. Lilli Brännare
10. Ulla Tuomainen
11. Emmi Salonen
12. Ruusu Halttunen
14. Sabina Wright
15. Oona Tolppanen

Vaihdossa:
Kaisa Mäkeläinen, Eija Miettinen, Mira Leppälä ja Joanna Koskinen

Teksti: Mika Huopainen
Alkuperäinen kuva: Aki Pentikäinen