HRC koki 15-40-vierastappion Tallinnan Kaleville lauantaina miesten SM-sarjassa.

Auringon paahtamalla Kalevi keskstaadionilla oli alusta alkaen selvää, että vastassa on aivan toisenlaisella peli-ilmeellä varustettu joukkue, kuin edellisenä viikonloppuna Warriorsille häviämässä käynyt. HRC otti varhain 7-3-johdon Dario Forneriksen trylla ja Joonas Baskin lisäpistepotkulla, mutta ilonaiheet ensimmäisellä puoliajalla jäivät siihen ja jatko mentiin isäntien komennossa. Kontaktitilanteissa äärimmäisen kovaa ja harmaan alueen reunoja koetellen pelannut Kalev sai rikottua HRC:n pelinrakentelun, eikä omaa hyökkäyspeliä edesauttanut myöskään rikeiden suma. Kalev sen sijaan huolehti pallonhallinnasta ja hivuttautui kahdella tryn siivittämänä 18-7 taukojohtoon.

Toisen puoliajan alussa Big Guns petrasi etenkin ruckeissa ja sai otteen tapahtumista, mutta painostuksen tuloksena oli ainoastaan Joonas Baskin 10-18-kavennus rangaistuspotkusta. HRC:n hyvän vaiheen jälkeen Kalevin juoksuvoimaisten pelaajien rynnistykset alkoivat jälleen tehdä reikiä puolustukseen, ja isännät irtosivat ratkaisevalle karkumatkalle. Kenttätapahtumien perusteella vääntö oli tasaista, mutta Kalev hyödynsi tylysti HRC:n virheet ja viimeisteli toisella jaksolla neljä tryta. HRC sai kuitenkin viimeisen sanan ottelussa, kun kakkosrivin Joonas Santala sinetöi tryllaan loppulukemat viiden metrin sisäänheiton jälkitilanteesta.

Big Gunsin hyökkäyspeli ei toiminut edellisten otteluiden tapaan, pallot putoilivat käsistä epätavallisen usein, potkupeli oli epätarkkaa ja puolustuslinja vuosi pahemmin kuin kertaakaan aiemmin kuluvalla kaudella, mihin vaikuttivat ainakin uudessa koostumuksessa pelannut pakkiseitsikko ja toisaalta Kalevin fyysinen peli. Positiivistakin reissusta jäi käteen, sillä erikoistilanteet toimivat mainiosti ja ottelussa nähtiin muutama vauhdilla edennyt maul.

– Forwardit hoitivat hommansa hyvin erikoistilanteissa ja olivat niskan päällä sekä scrumeissa että sisäänheitoissa. Kaikesta huolimatta pakkienkin suorituksessa oli paljon hyvää, kun viisi seitsemästä pelaajasta pelasi ottelussa itselleen vieraalla pelipaikalla, ottelun kentän laidalta johtanut HRC:n pelaaja-valmentaja Jake Pratley lausui.

Ottelun vihelsi ruotsalainen vierastuomari Rami Aro.

Lauantain jälkeen Warriors ja Kalev ovat SM-sarjataulukossa 20 pisteessä, joskin ensin mainitulla on ottelu vähemmän pelattuna. HRC vaanii pisteen päässä kaksikosta. SM-sarjaurakka jatkuu kahden viikon kuluttua kotiottelulla Porvoon Old Town Shamrocksia vastaan.

Kalev Tallinn – HRC 40-15 (18-7)

Tryt: Dario Forneris ja Joonas Santala
Lisäpistepotku: Joonas Bask
Rangaistuspotku: Joonas Bask

1 Ville Vikman
2 Emmanuel Courbin
3 Samuel Kuutti
4 Jesperi Virtanen
5 Ville Siiskonen
6 Joonas Santala
7 Iikka Ahlfors
8 Wertti Bask
9 Luke Parsons
10 Dario Forneris
11 Aldo Sari
12 Riku Lempiö
13 Joonas Bask
14 Saxby Young
15 Ronan Rochford

Vaihdossa:
Iivari Komsi, Michael Blakley, Mikko Aalto, Kevin McCarthy, Ilja Prohorov, Jarno Warsa-Ritaranta ja Jussi Kärpänen

Teksti: Mika Huopainen
Alkuperäinen kuva: Paulo Pannuzzo