Miesten 15-maajoukkueen valmennusportaassa nähdään jatkossa HRC:sta tuttuja nimiä. Rugbyliitto kertoi maanantaina entisen HRC-päävalmentaja Alastair Daviesin valinnasta maajoukkueluotsiksi.

Daviesin (vasemmalla kuvassa) valmennusryhmään kuuluvat myös HRC-taustaiset Marko Sallert (oikealla kuvassa) ja David O’Connor.

Turku Eaglesista HRC:hen alkujaan tullut skotlantilainen Davies valmensi HRC:n miesten Suomen mestariksi kausilla 2014 ja 2016. Daviesin vasempana kätenä HRC:n nousussa Suomi-rugbyn huipulle toimi kakkosrivin torni Sallert, joka päätti keväällä peliuransa ja vastaa maajoukkueessa etupelaajien kehityksestä. HRC:ssä pelaaja-valmentajana talvella aloittanut irlantilainen O’Connor puolestaan avustaa maajoukkueen puolustus- ja hyökkäyskuvioiden kehittämisessä.

Kotimaan kentillä saavutettu menestystä ei ole helppo siirtää maajoukkueympyröihin, mutta tasokkaampaa kolmikkoa tehtävää täyttämään tuskin Suomesta löytyy. Onnea ja menestystä uuteen haasteeseen!

Maajoukkue pelaa Euroopan viitostasolla Rugby Europe Conference 2:ssa ja sijoittui kaudella 2017-18 viisijoukkueisen pohjoislohkonsa kolmanneksi. Pelit jatkuvat syksyllä lohkossa, josta löytyvät ainakin Latvia, Norja ja Tanska.

Teksti: Mika Huopainen