HRC:n naisten kausi päättyi välieräpettymykseen

HRC:n naisten kausi päättyi lauantaina SM-sarjan välierään, jossa Jyväskylä Rugby Club oli parempi suvereenin esityksen jälkeen 39-0.

Ottelun edetessä oli vaikea uskoa Jyväskylän ja HRC:n päättäneen runkosarjan tasapisteissä ja pelanneen tasaisesti vain muutama viikko aiemmin, sillä siinä määrin edellä JRC oli pelin kaikilla osa-alueilla. Vieraat painoivat osin navakan myötätuulen avittamana HRC:n puolustusasemiin heti avauspotkusta. JRC onnistui murtamaan sinipaitojen puolustuksen ensimmäisen kerran reilun kymmenen minuutin kohdalla, minkä jälkeen ero alkoi kasvaa tasaisesti ja oli taukoon mennessä jo ratkaisevan tuntuinen 29-0.

Toisella jaksolla HRC:kin pääsi hieman paremmin mukaan peliin, mutta kokonaisuudessaan niin toinen 40 minuuttinen kuin koko ottelukin oli puolustustaistelua omalla kenttäpuoliskolla. Hyökkäyspeli tukehtui vääntöön väkivahvojen vastustajien kanssa, eikä syöttöketjuja saatu käyntiin tai laitoja vauhtiin. Ottelun yksipuolisuudesta kertoo se, että HRC vieraili ensimmäisen kerran vieraiden 22 metrin alueella vasta tunnin pelin jälkeen. Poissaolot nakersivat HRC:n iskukykyä, mutta niiden syyksi ei tappiota voi laittaa. Jyväskylä oli lauantaina yksinkertaisesti reilusti edellä.

– Jyväskylä pääsi käyttämään vahvuuksiaan, kun taas me emme kyenneet pelamaan omaa peliämme kuin vasta viimeisellä 20-minuutisella. Pidimme kuitenkin päät pystyssä emmekä luovuttaneet missään vaiheessa. Tällä kertaa vastustaja oli parempi, HRC:n kapteeni Lilli Brännare tunnusti.

HRC sijoittuu SM-sarjassa kolmanneksi, joten takapakkia viime kauteen verrattuna tulee yhden sijan verran. Tavoitteeseen ei tällä kertaa päästy, mutta siemenet parempaan tulevaisuuteen on saatu kylvettyä.

– Olen kapteenina erittäin tyytyväinen kauteemme. Vaikka olisin toivonut sen loppuvan pokaalin nostoon finaalissa, voin käsi sydämellä kehua ja ylistää tätä joukkuetta. Kehityimme monella osa-alueella ja saimme uusi pelaajia mukaan. Meillä olikin viimeisessä ottelussa neljä vasta tällä kaudella aloittanutta naista. Tästä on hyvä lähteä kohti seuraava kautta, ja koko joukkueella on jo kova nälkä päästä harjoittelemaan, Brännare kertoo.

Välierässä nähdyn perusteella Jyväskylä on jopa ennakkosuosikki Kuopion finaalissa, jossa vastaan asettuu pelaajapulasta kuluvalla kaudella kärsinyt hallitseva mestari Tampere Rugby Club.

Naisten SM-välierä: HRC-Jyväskylä 0-39 (0-29)

Keltainen kortti: Julia Kiekeben

1. Kutri Nummelin
2. Teija Alasalmi
3. Tuuli Hermunen
4. Ronja-Lotta Piipponen
5. Lotta Immonen
6. Saara Kantokorpi
7. Tuuli Maria
8. Ulla Tuomainen
9. Lilli Brännare
10. Mira Saarikoski
11. Sabina Wright
12. Joanna Koskinen
13. Ruusu Halttunen
14. Julia Kiekeben
15. Esmeralda

Vaihdossa:
Liisa Lemettilä, Berta Garrido Zabala, Mira Leppälä ja Vilma Lammi

Teksti: Mika Huopainen
Alkuperäinen kuva: Mika Sirviö