Kotivälierät edessä SM-sarjoissa

Rugbyn SM-sarjojen runkosarjat paketoitiin lauantaina. Viimeisen pelipäivän tulokset tietävät sitä, HRC sijoittui toiseksi sekä miesten että naisten puolella ja etenee semifinaaleihin kotijoukkueena.

Naisten runkosarjassa HRC jäi kahden tryn päähän ykköstilasta ja suorasta finaalipaikasta. Päätöspelissä lauantaina kaatui Turku Swans selvin 57-12-lukemin, mikä ei kuitenkaan riittänyt Tampereen sysäämiseen pois kärjestä. SM-sarjan kärkikolmikko päätyi tasapisteisiin, joten sijoitukset määräytyivät tehtyjen ja päästettyjen pisteiden erotuksen perusteella, missä vertailussa Tampere oli vahvin ja Jyväskylä heikoin. Hieman jossiteltavaakin runkosarjasta jää, sillä sarjan heittopussi Warriors/Linna antoi kauden ainoan luovutusvoiton juuri HRC:tä vastaan, mikä vei joukkueelta mahdollisuuden bonuspisteeseen. Sillä pisteellä olisi ollut käyttöä ennätystasaisessa kärkikamppailussa.

Suora finaalipaikka jäi saavuttamatta, mutta voitto Swansista varmisti HRC:lle vähimmäistavoitteen: kotiedun Jyväskylää vastaan.

Big Guns saa vieraita Tallinnasta

Miesten runkosarjan päätöspäivänä ei HRC:tä nähty kentällä, sillä joukkue oli pelannut viimeisen ottelunsa jo viikkoa aiemmin. Big Gunsin sijoitus ratkesikin Kalev Tallinnin ja Warriorsin ottelussa, jossa Warriors aiheutti isännille kauden ensimmäisen kotitappion. Yllätysvoitto nosti Warriorsin HRC:n ohitse sarjakärkeen ja välierään Jyväskylää vastaan. HRC puolestaan kohtaa taulukossa kolmanneksi jätetyn Kalevin.

Ensi viikonloppuna Helsingissä on luvassa kosolti isojen panosten suomirugbya, kun sekä miesten että naisten SM-finalistit ratkotaan Myllypuron nurmella. Pelipäivät ja -ajat tarkentuvat pian.
Päivitys 18.9: Molemmat välieräottelut pelataan lauantaina 22.9. Myllypuron liikuntapuistossa. Naisten SM-sarjan HRC-JRC alkaa  kello 12.00 ja miesten SM-sarjan HRC-Kalev kello 16.00. Otteluiden välissä Warriors ja JRC kohtaavat miesten toisessa semifinaalissa.

Blue Tigers voittamattomana finaaliin

Kuopion finaalitapahtumaan matkaa ainakin yksi HRC-joukkue, sillä kakkosdivisoonan Blue Tigers voitti lohkonsa puhtaalla pelillä. Lauantaina Sinitiikerit kaatoivat vieraskentällä Seinäjoen 19-10 ottelussa, jolla ei ollut merkitystä sijoitusten kannalta. HRC:n osalta kakkosdivari oli tänä vuonna tynkämittainen, mutta neljä voittoa neljästä ottelusta on kaikesta huolimatta vakuuttava suoritus. Loppuottelussa Sinitiikerit kohtaavat Jyväskylän kakkosjoukkueen, joka voitti divisioonan itälohkon. Kakkosdivisioonan voittajalle aukeaa mahdollisuus nousta ylemmälle sarjaportaalle.

Finaalipäivä pelataan Kuopion Väinölänniemen kentällä 29. syyskuuta.

Teksti: Mika Huopainen
Kuva: Mika Sirviö