HRC:n urakka miesten SM-sarjan runkosarjassa kääntyy toiselle puoliskolleen lauantaina Tallinnassa.

Edessä on seurahistorian ensimmäinen sarjaottelu ulkomailla, kun virolainen Kalev isännöi Big Gunsia nimikkostadionillaan Tallinnan keskustan kupeessa.

HRC saa vastaansa joukkueen, joka on kova kotonaan ja vieraskentällä arvoitus. Vahvaa tulitukea Viroon sijoitetuilta Naton brittijoukoilta saava Kalev on kellistänyt Tallinnassa selvin lukemin Kuopion ja Porvoon, ja yllättänyt alkukaudesta vieraissa hallitsevan mestarin Jyväskylän.

Helsingissä tallinnalaiset ovat sen sijaan käyneet häviämässä kahdesti: viime viikonloppuna Warriors rökitti vieraitaan 37-7 ja kauden avauskierroksella HRC otti pisteet tasaisessa ottelussa lukemin 20-10. Tuolloin Kalev pystyi haastamaan HRC:n tasapäisesti kontaktipelissä ja oli scrumeissa jopa niskan päällä, mutta avoimessa pelissä pallo kädessä HRC oli selvästi vahvempi.

Big Gunsin hyökkäyspeli on mennyt hurjasti eteenpäin sitten avaukierroksen, ja kahdessa viimeisimmässä ottelussa on taululle lyöty yhteensä 90 pistettä. Toisaalta puolustuslinja on vuotanut etenkin kyseisten otteluiden toisilla puoliajoilla, joilla on tullut takkiin yhteensä kuuden tryn verran. Mikäli Kalev saa jalkeille ennakoidun kovan ryhmän, tarvitaan lauantaina keskittymisen pitämistä koko 80 minuutin ajan. Tai sitten shampanjarugbya ja mielellään yli 50 tehtyä pistettä.

Ottelu Tallinnan Kalevi keskstaadionilla alkaa kello 13.30.

Ottelutapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/280382822723631/

Teksti: Mika Huopainen
Kuva: Aki Pentikäinen