Lauantain ennakko: HRC tarvitsee murskavoiton

Runkosarjat päättyvät lauantaina ja jännitettävää riittää vielä molemmissa SM-sarjoissa.

Naiset jahtaavat päätöspäivänä suoraa finaalipaikkaa ottelussa Turku Swansia vastaan. Runkosarjan ykköstilaan ja suoraan tiehen loppuotteluun tarvitaan vähintään 55 pisteen voitto turkulaisvieraista. Kauden aiempi kohtaaminen Turussa päättyi HRC:n voittoon 31 pisteen marginaalilla, mikä pitäisi siis lähestulkoon tuplata. Haaste saattaa olla ylivoimainen, mutta kotivälierään riittävä vähimmäistavoite, eli täysi viiden pisteen potti, on täysin realistinen.

Mikäli lauantain peleissä ei tapahdu ihmeitä, päätyy runkosarjan kärkikolmikko tasapisteisiin, jolloin keskinäisen järjestyksen ratkaisee tehtyjen ja päästettyjen pisteiden erotus. Jyväskylä jää vertailussa heikoimmaksi, vaikka joukkueen pistetilastot kaunistuvatkin huomattavasti viimeisessä ottelussa Warriorsin ja Linnan yhdistelmää vastaan.

Viimeiset ottelut: 15.9. Warriors-Jyväskylä ja HRC-Turku Swans; 22.9. Välierä; 29.9. finaali (Kuopio)

Big Gunsin välierävastus selviää Tallinnassa

HRC:n miesten ykkösmiehistö päätti runkosarjapelinsä viime viikonloppuna taisteluvoittoon Kuopiossa ja pitää sarjataulukon kärkipaikkaa. Takana väijyvät Warriors ja tallinnalainen Kalev pelaavat lauantaina Virossa ottelun, jonka jälkeen tiedetään kärkikolmikon järjestys. Varmaa on, että ainakin voittaja menee HRC:n ohi taulukossa ja välierään Jyväskylää vastaan. HRC saattaa myös valahtaa kolmanneksi, mikäli Warriors häviää mutta pystyy kaapimaan kaksi bonuspistettä. Kalev on voittanut tällä kaudella kaikki kotiottelunsa antamatta vierailleen yhtäkään lohdutuspistettä, joten ilman yllätyksiä välieräparit ovat Kalev-Jyväskylä ja HRC-Warriors.

SM-sarjojen välierät pelataan lauantaina 22. syyskuuta.

Viimeiset ottelut: 15.9. Old Town Shamrocks-Jyväskylä ja Kalev Tallinn-Warriors; 22.9. välierät; 29.9. finaali

Sinitiikerit ärjyvät Seinäjoella

Miesten kakkosdivisioonan Blue Tigers matkaa lauantaina Seinäjoelle. Kaikki ottelunsa tähän mennessä voittanut tiikerilauma on jo varmistanut paikkansa divisioonafinaalissa, joten kummallakaan joukkueella ei ole ottelussa suurta panosta. Peli toimii kuitenkin hyvänä kenraaliharjoituksena Kuopiossa pelattavaan loppuotteluun, jossa vastaan asettuu Jyväskylän kakkosmiehistö.

Kauden 2018 finaalitapahtuma pelataan 29. syyskuuta Kuopiossa, jossa toivottavasti nähdään kaikki kolme HRC:n joukkuetta.

Teksti: Mika Huopainen