Kauden viimeinen kuukausi käynnistyy viikonloppuna ja lauantaina HRC:n molemmat SM-sarjajoukkueet pelaavat runkosarjavoiton suhteen ratkaisevan tärkeissä otteluissa.

Miesten SM-sarjassa HRC isännöi kauden toisessa paikallispelissä runkosarjaa johtavaa Warriorsia. HRC pitää parhaillaan sarjataulukon kolmostilaa kuuden pisteen päässä lauantain vieraasta ja pisteen etelänaapurin Tallinnan Kalevin perässä, kun jokaisella on jäljellä kaksi ottelua. Big Gunsilla on lauantaina pakkovoiton paikka, jotta kahden parhaan joukkoon yltäminen ja kotietu välieriin säilyisi omissa käsissä viimeiseen otteluun. Myös Warriorsilla on ottelussa panosta: voiton myötä joukkue varmistaisi kotiedun ja harppaisi hyvin lähelle runkosarjavoittoa.

Kesän aiemmassa keskinäisessä Warriors nappasi täydet pisteet 32-17-voitolla. Ottelun perusteella keskinäisistä voimasuhteista on vaikea maalata kunnollista kuvaa, sillä HRC:n peli mureni massiiviseen rikesumaan, jollaista ei kauden muissa otteluissa ole nähty. Noin kolmestakymmenestä rikkeestä huolimatta HRC:llä oli ottelussa mahdollisuudet voittoon, joten lauantain kohtaamisesta on lupa odottaa tasaista ja etenkin fyysistä ottelua.

Runkosarjan ykköstila on arvokas, sillä voittaja kohtaa välierässä Jyväskylän tai porvoolaisen Old Town Shamrocksin, jotka molemmat ovat olleet kuluvalla kaudella huomattavasti kärkikolmikkoa köykäisempiä ryhmiä. Kuopion tehtyjen ja päästettyjen pisteiden sarake on siinä määrin pakkasella, että realistisia mahdollisuuksia jatkopeleihin ei finaali-isännillä ole.

Jäljellä olevat ottelut: 1.9. HRC – Warriors, 8.9. Kuopio – HRC ja Old Town Shamrocks – Tallinn Kalev, 15.9. Old Town Shamrocks – Jyväskylä ja Kalev Tallinn – Warriors

Naisilla tähtäimessä finaalipaikka

Naisten SM-sarjassa HRC matkaa Jyväskylään paikallisen JRC:n vieraaksi. HRC johtaa sarjaa kolme pisteen erolla JRC:hen, joka puolestaan on pisteen hallitsevan mestarin Tampereen edellä, kun kaikilla on pelaamatta kaksi ottelua. Voitto Jyväskylästä veisi HRC:n lähelle suoraa finaalipaikkaa, mutta niukka tappiokin pitää joukkueen sarjakärjessä, mikäli tuomisina on bonuspisteitä.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Myllypurossa HRC takoi taululle selkeät 42-17-voittoluvut. Kotikaupunkinsa rugbyperinteille uskollisesti etupelaajien voimaan nojaava JRC pysyi HRC:n kyydissä ensimmäiset 40 minuuttia, mutta toisella jaksolla jaksaminen loppui ja lukemat repesivät. Kauden aiempien esitysten perusteella HRC on ottelun ennakkosuosikki, mutta emännät lyövät varmasti peliin aivan kaiken mitä suinkin irtoaa. Tappio tietäisi JRC:lle mitä todennäköisimmin runkosarjavoiton menettämisen ohella myös välierän kotiedun lipeämistä käsistä.

Jäljellä olevat ottelut: 1.9 Tampere – Turku Swans ja JRC – HRC, 8.9. Warriors – Tampere, 15.9. Warriors – Jyväskylä ja HRC – Turku Swans

Miesten SM-sarjaottelu HRC-Warriors alkaa lauantaina kello 12.00 Myllypuron liikuntapuiston nurmella. Ottelun Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/485763225257728/

Naisten SM-sarjaottelu JRC-HRC käynnistyy lauantaina kello 13.00 Huhtasuon kentällä Jyväskylässä. Ottelun Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/676463249379533/

Teksti: Mika Huopainen
Kuva: Aki Pentikäinen