Lauantaina nähdään HRC:n sinipaitoja jälleen kahdella paikkakunnalla, kun miesten SM-sarjassa vieraaksi Myllypuroon saapuu Kuopio Rugby Club ja naisten joukkue matkaa Turkuun Swansin kotikentälle.

Kuopio saapuu Helsinkiin sudennälkäisenä pisteiden perään. Huomattavasti viime kaudesta vahvistuneet kuopiolaiset lähtivät kauteen suurin toivein, mutta avauskierroksen riemukasta Porvoo-voittoa on seurannut neljä peräkkäistä tappiota, ja tällä vauhdilla välieräpaikan sijaan on luvassa putoaminen ykkösdivariin kauden päätteeksi. Viime viikonloppuna Kuopio hävisi kotonaan nousukunnossa olevalle Jyväskylällä.

HRC sitä vastoin pääsee otteluun mainioista lähtökohdista. Katkera Warriors-tappio pyyhittiin mielistä viime lauantaina Porvoossa, jossa Old Town Shamrocks jäi jalkoihin 34-17. Ottelussa nähtiin tähän mennessä kauden parasta hyökkäyspeliä HRC:ltä, ja varmasti edenneet syöttöketjut saivat Shamrocksin näyttämään paljon heikommalta ryhmältä, kuin mitä se todellisuudessa on. Sama toivottavasti jatkuu myös Kuopiota vastaan. Pientä mietittävää hyökkäyspelin kannalta tuo lauantain trooppinen sää ja mahdolliset sadekuurot, sillä liukas pallo suosii tunnetusti painavan pään yksinkertaista peliä.

Voitolla lauantaina Big Guns nousisi sarjakärkeen ohi Tallinnan Kalevin ja Warriorsin.

Kuopio-pelissä on luvassa myös riemukas jälleennäkeminen, kun viime kaudella HRC:tä edustanut rugbykiertolainen, maajoukkueen takarivin Ossi Aro saapuu ravistelemaan Big Gunsin puolustuslinjaa. (KORJAUS: Vastoin kaikkia odotuksia ei Ossi olekaan mahtunut Kuopion kokoonpanoon. HRC:n ravistelu hoitunee kuitenkin oivallisesti myös kentän laidalta.)

Swans haastaa HRC:n

Naisten SM-sarjajoukkue suuntaa Turun Impivaaraan, jossa vastaan asettuu Swans. Turkulainen joutsenparvi tähyää runkosarjan kolmen parhaan joukkoon, mutta selvät tappiot Tampereelle ja Jyväskylälle eivät lupaa hyvää jatkohaaveita ajatellen. Swans on selvästi edellä Warriorsin ja Linnan symbioosia, jonka se pesi viime viikonloppuna 65-15, mutta jatkopeleihin päästäkseen sen olisi kyettävä kampeamaan sivuun yksi Tampereen, Helsingin ja Jyväskylän muodostamasta kolmikosta.

HRC:stä ei ole saaliiksi Swansille lauantaina, sillä joukkue pääsee vieraspeliin riittävän leveällä kokoonpanolla ja viime lauantain JRC-voitosta vahvistuneen itseluottamuksen siivittämänä. Jyväskyläläiset pystyivät järkyttämään väkevällä forward-pelillään HRC:n mielenrauhaa, mutta 20 minuutin notkahdus ei lopulta kostautunut ratkaisevasti 42-17-voittoon päättyneessä ottelussa. Turussa on hyvä jatkaa siitä, mihin JRC:tä vastaan jäätiin viikko sitten, ja ottaa haltuun SM-sarjan kärkipaikka.

Miesten SM-sarja: HRC – Kuopio kello 14.00 Myllypuron liikuntapuistossa
Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2173359452691365/

Naisten SM-sarja: Turku Swans – HRC kello 12.00 Turun Impivaarassa
Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/206201130235887/

Teksti: Mika Huopainen