Lauantaina Myllypurossa nähdään naisten SM-sarjan ehdoton kärkikamppailu, kun kolmen viime kauden finalistit HRC ja Tampere Rugby Club iskevät yhteen.

Sarjan ennakkosuosikit ovat taulukossa peräkkäisillä sijoilla: HRC pitää ykköstilaa 15 pisteellä ja Tampere seuraa perässä 11 pisteessä. HRC on voittanut vakuuttavasti tähän mennessä pelaamansa kolme ottelua, mutta Tampere sen sijaan on jo maistanut kertaalleen tappion karvasta kalkkia. Pelaajapulasta kärsineet hallitsevat mestarit nöyrtyivät kuukausi sitten kotikentällään yllättäen Jyväskylälle 17-19, mikä kasvattaa lauantain ottelun panoksia. Tamperelaisten on haettava voitto Helsingistä, jotta runkosarjan voitto ja suora finaalipaikka pysyisivät omissa käsissä. Tappio HRC:lle laittaisi vaakalaudalle myös semifinaalin kotiedun, jota kärkkyy myös yllätysvalmiutensa osoittanut Jyväskylä.

HRC pääsee tärkeään otteluun hyvässä myötätuulessa. Kaksi viikkoa sitten joukkue nollasi vieraskentällä Turussa Swansin 31-0 ja viikkoa aiemmin kaatui Myllypurossa 42-17-lukemin Jyväskylä, joka jaksoi sinnitellä sinipaitojen kyydissä vain ensimmäisen puoliajan.

Lauantain ottelu pelataan normaalista 15-rugbysta poiketen 12 pelaajan joukkueilla. Voittajaksi nouseekin se, kumpi kestää kuumankostean sään ja pystyy käyttämään hyväkseen kentältä löytyvän ylimääräisen tilan. Juoksuvoimainen HRC on vahvoilla, mikäli pallo vain ei juutu keskisektorin painiotteluihin vaan siirtyy vauhdilla kohti liukkaita laitapelaajia.

Ottelu Myllypuron liikuntapuiston nurmella alkaa kello 14.00. Sisäänpääsy 2€.
Tapahtuman Facebook-event: https://www.facebook.com/events/685593645108833/

Teksti: Mika Huopainen
Kuva: Aki Pentikäinen

16.59: Korjattu ottelun peliformaatti 12-rugbyyn.