HRC:n kausi miesten SM-sarjassa jatkuu lauantaina kotiottelulla hallitsevaa mestaria Jyväskylä Rugby Clubia vastaan. Kyseessä on myös viime kauden finalistien kohtaaminen.

Kauden avauspelissä HRC väänsi vaikeuksien kautta voittoon sarjanousija Kalevista. Harjoituskauden jälkeinen kankeus näkyi ja Big Guns oli vaikeuksissa etenkin tallinnalaisten vahvan scrumin kanssa, mutta takapelaajien taito ja nopeus ratkaisivat pelin HRC:lle. Ensimmäisen pelin ruostetta on nyt ehditty hioa pois kolme viikkoa ja etenkin erikoistilannepelaamisessa on luvassa parempaa.

JRC:n kausi on lähtenyt käyntiin odottamattoman heikosti. Viime kaudella voitosta voittoon kulkeneet Mäyrät ovat hävinneet molemmat aiemmat ottelunsa. Avauskierroksella Warriors höykytti JRC:tä Myllypurossa ja viime viikonloppuna Kalev haki pisteet Jyväskylästä yllättävän selkein 49-21-lukemin. Mestarien puolustus on vuotanut pahasti eikä JRC:n perinteinen vahvuusalue etupelaajien traktoriosasto ole päässyt kunnolla käyntiin.

Kumpikaan joukkue ei pääse otteluun aivan optimaalisimmalla kokoonpanolla, sillä maajoukkue kohtaa samaan aikaan Viron vierapelissä Tartossa. HRC:ltä mukana on kolme pelaajaa, mutta vierasjoukkueeseen maaottelu tekee isomman loven. JRC:n etukahdeksikosta peräti puolet on kaatamassa Viroa, mikä ei voi olla näkymättä kentällä. Pysyykö heikentynyt JRC Big Gunsin liukasliikkeisten pakkien perässä koko ottelun?

Viime kaudella JRC vei hernepyssyiksi muuttunutta Big Gunsia miten tahtoi kahdessa runkosarjapelissä ja väänsi HRC:n nurin myös tasaisessa finaalissa. Lauantain ottelun lähtökohtia tarkastellessa voi ennakoida osien vaihtuvan: tällä kertaa HRC vie ja mäyrälauma vikisee!

Ottelu Myllypuron liikuntapuiston nurmella alkaa kello 14.00. Sisäänpääsy 2€. Paikalla on kahvio ja grilli.

Teksti: Mika Huopainen