Otteluennakko: Semifinaalipaikka katkolla Tamperetta vastaan

Kauden viimeiseen kotiotteluun lähdetään kutkuttavista asetelmista, sillä HRC:llä on mahdollisuus lunastaa suora välieräpaikka voitolla tai tasapelillä.

Jyväskylä ja Turku jatkopaikoissa kiinni

Naisten rugbyn SM-runkosarja lähestyy loppuaan. Kuuden joukkueen kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen sarjavoittaja etenee suoraan Hämeenlinnassa 29.9. pelattavaan finaaliotteluun ja sarjan 2. ja 3. pelaavat keskenään välierän toisesta loppuottelupaikasta.

Tällä hetkellä Jyväskylä Rugby Club johtaa sarjaa ja tulee mitä todennäköisimmin ottamaan paalupaikalta suoran lähdön Hämeenlinnaan. Hallitseva mestari on pelannut hienoa, tasavahvaa joukkuepeliä ottelusta toiseen ja kärsinyt tappion vain kerran. Näillä näytöillä suoraan finaalipaikkaan riittävät kahden viimeisen kierroksen voitot sarjan hännillä isoilla marginaaleilla olevista Warriors Rugby Clubista ja Kuopio Rugby Clubista.

Myös sarjakakkosena majailevan Turku Swansin semifinaalipaikka on sinettiä vaille varma. Joutsenet kohtaavat viimeisillä kierroksilla HRC:n lisäksi sekä WRC:n että KRC:n ja semifinaalipaikan lukitsemiseen riittää täysi pistepotti toiselta jumbojoukkueista. Väinlönniemen kotiyleisö saattaa kannustaa nousevassa tuloskunnossa olevan sarjatulokas Kuopion huippusuoritukseen, mutta väkivahvaan forwardipakkaansa koko kauden nojannut Turku tuskin on yllätettävissä ainakaan kahdesti.

Tuloskuntoinen Tampere haastaa Helsingin

Toisesta välieräpaikasta käydään tiukka taisto nyt kohtaavien HRC:n ja Tampere Rugby Clubin kesken. Sarjatalukon kolmannelta sijalta piste-etumatkalta starttavalle HRC:lle tulevan lauantain ottelu on ensimmäinen eräpallo. Voitolla tai tasapelillä HRC karkaa Tampereen tavoittamattomiin ja on varmuudella semifinaaleissa. Pakkovoiton edessä olevalle TRC:lle semifinaalipaikkaan vaaditaan sekä voitto helsinkiläisistä että HRC:n tappio Turulle viimeisellä sarjakierroksella 7.9.

Edellinen kohtaaminen heinäkuussa päättyi HRC:n 66-5 murskavoittoon, mutta TRC on herännyt taistelemaan finaalipaikasta ja tarjoaa nyt monta piirua kovemman vastuksen. Vahvoihin yksilösuorituksiin nojaava joukkue on saanut loppukaudesta jalkeille lähes koko ykkösketjunsa ja venyi viime viikolla ainoana joukkueena tällä kaudella kaatamaan sarjakärki JRC:n. Selkeät 27-5-voittolukemat kielivät joukkueen iskukyvystä ja HRC joutuu varmasti laittamaan lauantaina kaiken peliin.

HRC ja TRC ovat kohdanneet SM-finaalissa 2015, 2016 ja 2017 ja tarjoilleet joka kerta 80 minuuttia kovaa, jännittävää ja korkeatasoista rugbya. Vastaava trilleri on odotettavissa myös Myllypuron viheriöllä 24.8., kun panoksena on paikka välierissä.

Myllypurossa on lauantaina kahden ottelun päivä, sillä heti naisten pelin jälkeen miesten joukkueella on mahdollisuus lunastaa semifinaalipaikka vierasjoukkue Tallinn Kalevilta. Lue lisää miesten sarjatilanteesta ».

Tule paikan päälle kannustamaan HRC kohti kotivoittoja ja semifinaaleita!

HRC naiset – TRC 24.8. klo 12.00, Myllypuron urheilupuisto
HRC miehet – Kalev Tallinn 24.8. klo 14.00, Myllypuron urheilupuisto