Seuran historia

HRC perustettiin
Idea Helsinki Rugby Clubin perustamiseen syntyi muutamien rugbyihmisen rugbykeskustelujen ja parin tuopillisen lomassa Molly Malone’s Irish Barissa Helsingissä vuonna 1999.  Seuran logossa on mukana ne maat, joiden kansalaiset olivat muodostamassa seuraa: Suomi, Englanti, Ranska, Etelä-Afrikka ja Australia. Seuran värit on otettu Suomen lipusta: sininen ja valkoinen.
Seuran ensimmäinen kausi
Seuran ensimmäisellä kaudella, 1999, HRC pelasi yhden ottelun, jonka se hävisi edustusjoukkueelle Ruotsista.
Seuran ensimmäinen virallinen kotikenttä
Vuonna 2000, Helsingin kaupungin Liikuntavirasto myönsi seuralle ensimmäinen virallisen kotikentän Myllypurossa. Seura myös saavutti ensimmäisen voittonsa, kun Britannian merivoimien laivan HMS Sheffieldin joukkue hävisi pelin HRC:tä vastaan. Seura osallistui myös Tukholman Stockholm 10’s turnaukseen ensimmäistä kertaa. HRC myös järjesti ensimmäistä kertaa Baltic Plate -turnauksen.
Suomen mestaruussarja käynnistyi
Vuonna 2002 Suomen mestaruussarja käynnistyi ja HRC voitti mestaruuden. Tätä mestaruutta seurasi toinen vuonna 2003. Muutamat HRC:n pelaajat pääsivät maajoukkuerugbyn makuun kun 9 pelaaja seurasta valittiin pelaamaan Norja – Suomi -ottelua vuonna 2002.
Ensimmäinen ulkomaan tour
Vuonna 2004 seura matkasi ensimmäiselle ulkomaan kiertueelle Latviaan, Riikaan. Samana vuonna Suomi pelasi ensimmäisen kotimaaottelun. Ottelun järjesti HRC.
HRC:n naiset osallistuivat ensimmäiseen Suomen mestaruussarjaan
Seura jatkoi kasvamista isommaksi ja vuonna 2006 HRC:n naisten joukkue osallistui ensimmäiseen naisten Suomen mestaruussarjaan.
Baltic Plate -turnaus muuntui Midnight Rugby -turnaukseksi
Vuonna 2008 Baltic Plate -turnaus muuntui Midnight Rugby -turnaukseksi ja otti paikkansa vuosittaisena keskikesäkuun rugbyjuhlana Helsingissä.
10-vuotisjuhlat Iso-Britannian suurlähetystössä
Vuonna 2009 seura juhlisti sen 10-vuotista taivaltaan Iso-Britannian suurlähetystössä.
Ensimmäinen miesten 7-rugbyn Suomen mestaruus
Ensimmäinen miesten 7-rugbyn Suomen mestaruus kilpailtiin vuonna 2010 ja HRC nappasi ensimmäisen mestaruuden. Sekä 2010 ja 2011 miesten joukkue eteni välieriin 15-rugbyn SM-sarjassa, ainoastaan kokeakseen kivuliaan viime minuutin tappion molemmissa otteluissa.
miesten 7-joukkueelle kutsu European 7’s Champions Trophy -turnaukseen
Vuonna 2011 miesten 7-joukkue sai kutsun Moskovaan European 7’s Champions Trophy -turnaukseen.
naisten joukkue osallistui taas naisten mestaruussarjaan
Vuonna 2012 naisten joukkue osallistui muutaman vuoden tauon jälkeen naisten mestaruussarjaan.
Seura järjesti SM-finaalit Töölössä
Vuonna 2013 seura järjesti SM-finaalit Töölön pallokentällä, houkutellen paikallle todennäköisesti suurimman koskaan suomalaista rugbya paikan päällä katsovan yleisön.
Miehille 15-rugbyn Suomen mestaruus
Uusi kulta-aika koitti vuonna 2014, kun miehen nappasivat 15-rugbyn mestaruuden 11 vuoden kuivan kauden jälkeen. Samaan aikaan naisten joukkue eteni finaaleihin ensimmäistä kertaa, tällä kertaa vielä jääden kakkossijalle.
Naisille ensimmäinen mestaruus
Vuotta myöhemmin osat vaihtuivat ja naiset juhlivat historiansa ensimmäistä Suomen mestaruutta, miesten jääden omassa finaalissaan täpärästi toiseksi. Vuosi 2015 oli kuitenkin monella tavalla kunniakas myös miehille: miesten 7-joukkue otti 7-rugbyn Suomen mestaruuden ja sen lisäksi miesten kakkosjoukkue voitti miesten 1. divisioonan 15-sarjassa.
double-double
Seuran täysosuma vuosi oli vuonna 2016, jolloin se saavutti ”tupla-tuplan”: sekä miehet että naiset voittivat sekä 7- että 15-mestaruudet. Miesten 7-joukkue pääsi Euroopan huippurugbyn makuun osallistuessaan European 7’s Champions Trophy -turnaukseen Pietarissa.
Menestys jatkuu
2017 jatkoi seuran menestysputkea 7-rugbyssa kun sekä miehet että naiset nappasivat mestaruudet. Seura myös osallistui Gentissä pelattaavaan perinteiseen Gent Easter 7-turnaukseen, saavuttaen miesten turnauksessa toisen ja naisten turnauksessa kolmannen sijan. 15-kaudella miehet ja naiset jäivät toiselle sijalle sarjoissaan.