Naisten SM-sarjassa on edessä jännittävä runkosarjan huipennus seuraavan kahden viikonlopun aikana. HRC:n viimelauantainen 7-10-vierastappio Jyväskylälle tasoitti kärjen tilanteen huipputasaiseksi.

Koko kauden vähäpisteisimmässä ottelussa avausjakso mentiin nollilla, ja ratkaisut nähtiin jälkimmäisellä 40-minuuttisella. Selkä seinää vastaan pelannut JRC siirtyi ensin 5-0-johtoon, HRC kuittasi rinnalle ja ohi Oona Tolppasen trylla ja lisäpistepotkulla, mutta emännät kykenivät jyräämään vielä yhden ja ottamaan tuikitärkeän voiton.

– Joukkuepuolustus toimi, mutta vastustajan tryt tulivat pienistä virheistä. Ensimmäinen puoliaika mentiin pisteittä, mikä kertoo erittäin tasaisesta pelistä. Kumpikaan ei antanut periksi, ja valitettavasti tällä kertaa vastustaja vei pisteet, HRC:n kapteeni Lilli Brännare kertoi.

– Joukkue nostaa kuitenkin päät pystyyn tappion jälkeen ja lähtee hakemaan runkosarjan viimeisestä pelistä voittoa. Tavoitteena on yhä hankkia suora finaalipaikka,

Bonuspisteen lisäksi muutakin positiivista ottelussa oli, sillä eturivin keskipaikan Teija Alasalmi pelasi 50 ottelunsa HRC:n paidassa.  Rajapyykin on ohittanut vasta neljä naista.

”Maalikamera” ratkaisee finalistin

Viime viikonlopun otteluiden jälkeen sarjan kärkikolmikko HRC, Tampere ja Jyväskylä on 26 sarjapisteessä, kun jokaisella on pelaamatta yksi ottelu. HRC on toistaiseksi keulilla niukasti Tamperetta paremman tehtyjen ja päästettyjen pisteiden erotuksella. Tampere ja Jyväskylä kohtaavat viimeisissä peleissään sarjan heittopussiksi jääneen Warriorsin ja Linnan yhdistelmän, ja HRC puolestaan päättää runkosarjansa kotiottelulla huomattavasti tasokkaampaa Turku Swansia vastaan.

Kauden aiemmat ottelut huomioiden on todennäköistä, että kärkikolmikko on taulukossa tasapisteissä myös viimeisten otteluiden jälkeen, jolloin päästään vertailemaan tehtyjen ja päästettyjen pisteiden erotusta. Vahvimmilla ykköstilaa ja suoraa finaalipaikkaa ajatellen on Tampere, jolta voi odottaa kymmenien pisteiden voittomarginaalia tulevan lauantain Warriors/Linna-ottelusta. Pistevertailuun mentäessä Jyväskylä on heikoimilla, eikä joukkue kerkeä kuromaan kiinni yli 150 pisteen takamatkaa viimeisessä pelissään.

HRC kohtaa Swansin ensi viikon lauantaina Myllypurossa, jolloin on tiedossa mitä suoraan finaalipaikkaan tarvitaan. Bonuspistevoitolla taskussa on vähintään välierän kotietu, ilman bonuspistettä jääminen puolestaan tarkoittaa todennäköisesti välieräreissua Jyväskylään.

Viimeiset ottelut: 8.9. Warriors-Tampere, 15.9. HRC-Turku Swans ja Warriors-Jyväskylä

Jyväskylä Rugby Club – HRC 10-7 (0-0)

Try: Oona Tolppanen
Lisäpistepotku: Oona Tolppanen

1 Riikka Rasimus
2 Teija Alasalmi
3 Kutri Nummelin
4 Tuuli Willgren
5 Saara Kantokorpi
6 Tuuli Hermunen
7 Hanna Rotonen
8 Eija Miettinen
9 Lilli Brännare
10 Ulla Tuomainen
11 Emmi Salonen
12 Ruusu Halttunen
13 Oona Tolppanen
14 Sabina Wright
15 Ifeoma Kulmala

Vaihdossa: Kaisa Mäkeläinen, Mira Leppälä, Ronja-Lotta Piipponen, Liisa Lemettilä, Joanna Koskinen ja Julia Kiekeben

Teksti: Mika Huopainen
Alkuperäinen kuva: Salla Seppälä